Brezplačna poštnina pri nakupu nad 30 €.
Brezplačna poštnina pri nakupu nad 30 €.
Košarica 0

9 načinov, kako eterična olja takoj izboljšajo razpoloženje!

Eterična olja lahko hitro izboljšajo naše razpoloženje. V dandanašnjem času živimo tako hiter in utrudljiv tempo življenja, da vedno bolj iščemo pomoč pri odpravi stresa, utrujenosti in tesnobe.

kako eterična olja in aromaterapija izboljšata razpoloženje

Čustvene, mentalne in psihične težave so postale kar stalnica v življenju mnogih, so kot nekakšna poplava v moderni družbi. Težave so večinoma rešljive, ne moremo pa pričakovati, da se bodo »zrihtale« kar same od sebe.

Nekaj moramo storiti, takoj.

Meni zelo učinkovito pomagajo eterična olja! No, kdaj pa kdaj vseeno tudi to ni dovolj - včasih je treba tudi zamenjati kakšno službo ;)

Do neugodnih občutkov in situacij pride zaradi različnih življenjskih faktorjev: naporne službe, sedenja pred računalnikom, nezdrave hrane, manj gibanja, manj koriščenja časa v naravi in podobno.

Jaz sem enostavno začela kar takole: najprej pustila bedno in čisto preveč stresno službo, začela več hoditi v naravo… Na nezdravi prehrani pa še delam… Zaenkrat srednje uspešno :(

Ker se mnogi k sreči zavedamo težav, jih poskušamo rešiti s fizičnimi in socialnimi aktivnostmi, kar je po navadi odličen pristop k rešitvi.

Vseeno pa je zelo pomemben element pri reševanju teh težav tudi vnos »pravih« snovi v naše telo.

Tukaj ne gre le za pijačo in hrano, ki jo uživamo. Na razpoloženje, koncentracijo in psihično stabilnost močno vplivajo tudi eterična olja!

Kako lahko eterična olja tako pomembno vplivajo na nas?

Unikatne kemičnelastnosti jim omogočajo, da se »hitro premikajo« po zraku in tako zelo hitro dosežejo naše senzorje v nosu, nato pa možgane. Prav zaradi teh lastnosti je nastala enostavna ideja AromaStick! Kako natanko to "laufa", si lahko pogledate TUKAJ :)

Vpliv na naš organizem je zares širokega spektra, najpomembnejši pa so vplivi na nivo energije, produktivnosti in koncentracije, obenem pa na zmanjšanje stresa in povečanje pozitivizma. Noro!

eterična olja za zamašen nos ob prehladu ali alergiji-aromastick refresh je antiseptičen z mentolom in evkaliptusomAja, nekatera eterična olja imajo tudi antiseptične lastnosti - tako pomirijo na primer vnetje nosne sluznice, do katere pride ob prehladu ali zamešenemu nosu zaradi alergije. Hudo!

Kako torej izboljšajo naš vsakdan?

Način #1: Eterična olja izboljšajo naše razpoloženje in spodbujajo pozitivne misli

Saj vsi vemo, kako gredo stvari lahko hitro narobe, ko samo stopimo v pisarno. Veliko dela, živčni sodelavci in depresivna atmosfera, grrrr :(

Bljak.

No, k sreči imamo na to vpliv. Potrebujemo pravi pristop in pozitivne misli.

eterična olja za meditacijo, jogo, ravnovesje-aromastick balanceTako naš um ignorira slabe stvari – nekako tako, kot, ko se zaljubimo in vse izgleda odlično, četudi temu ni nujno tako.

Če torej naš um »nastavimo na pozitivno razmišljanje«, bo dan stekel veliko bolje. Inhalator uporabimo še preden pridemo v pisarno, da imamo možgane »naštimane« v pozitivno smer.

Joj! Škoda, da za AromaStick nisem izvedela prej!

 

Način #2: Sprostijo in poživijo telo in um

Od telesa in uma zahtevamo najvišjo stopnjo pripravljenosti večino dneva, a vsi dobro vemo, da se pogosto utrudita, vdata stresu, zmanjša pa se tudi stopnja naše koncentracije.

K sreči tudi tokrat lahko svojo vlogo odlično odigrajo eterična olja.

Zvišajo nivo naše energije, kar pomaga tudi pri stopnji koncentracije in ohranitvi notranjega ravnovesja.

Telo in um sta tesno povezana in oba morata delovati odlično in usklajeno, če želimo opravljati naše obveznosti tako, kot je treba.

Škoda, da jih je danes tako veliko :D

Tudi Fluffy Princess je preizkusila AromaStick in je bila navdušena nad njim.

eterična olja za energijo, šport, zaspanost, utrujenost-aromastick energy

 

 

Je mlada mamica, ki se je pogumno odločila, da se s svojim Valom preseli k možu v Kenijo. Vsi vemo, kako naporne so selitve, zato ni nič čudnega, da se je ob selitvi v Afriko odločila za AromaStick ENERGY, kajne, Fluffy Princess ;)

 

 

 

 

 

Način #3: Izboljšajo naše počutje

Naše dobro počutje je najpomembnejše za vsako aktivnost.

Enostavno se moramo dobro počutiti v svoji koži, da lažje premagamo ovire, težave in imamo pravi pristop v vsaki situaciji.

Kadar čutimo, da naše počutje ni več najboljše, si lahko pomagamo z eteričnimi olji, ki »resetirajo« naše stanje na bolje. Kadar se počutimo potrti, pa četudi brez razloga (ali se to samo jaz?), nas eterična olja »dvignejo« in nam pomagajo doumeti, da tudi ta čustva minejo.

eterična olja za pomiritev, lažje spanje in sprostitev-aromastick relax in eterično olje sivkeTo je še posebej pomembno, kadar so pred nami pomembne odločitve – nikar se ne odločajte naglo, ker vam negativna čustva lahko zameglijo razum.

Aromatick je preizkusila tudi Karin, mlada mamica 1,5 leto stari punčki.

Ker si težko vzame čas za sprostitev, je preizkusila RELAX (njeno mnenje si lahko preberete na Coolchi blogu).

 

 

Način #4: Zmanjšajo občutek stresa in nemira

Kar zadeva mentalno zdravje, sta stres in nemir največji problem.

Kot že prej omenjeno, do tega hitro pride zaradi napornega dela, napadov panike in pomanjkanja fizične aktivnosti.

K sreči lahko take občutke zmanjšamo na minimum. Določena eterična olja imajo sposobnost, da nas umirijo, zmanjšajo stres in preženejo nemir.

Po nekaj dneh uporabe inhalatorja, se pokažejo dolgotrajnejši učinki, obenem pa se ob naslednji stresni situaciji nanjo bolje in pravilneje odzovemo.

Uporaba inhalatorja se mi zdi zelo koristna tudi zato, ker me »prisili«, da se ustavimo in globoko vdihnemo. Zakon!

Način #5: Blažijo utrujenost in izčrpanost

Če še ni čas za spanje, jaz pa sem »brez razloga« zaspana in utrujena, vem, da nekaj ni v redu.

Enako velja za naš um – ali nismo spali dovolj, je bil naš spanec na splošno slab ali pa smo enostavno preveč delali in se izčrpali tudi psihično.

Eterična olja nam pomagajo blažiti taka stanja. Po inhalaciji eteričnih olj se moje utrujeno telo počuti bolje, možgani pa začnejo lažje razmišljati – uau!

To dejstvo je še posebej pomembno, kadar moramo ostati zbrani (ja, tudi v službi, pa naj jo imamo radi ali ne).

Način #6: Izboljšajo fokus in koncentracijo

Naši možgani morajo biti popolnoma zbrani, kadar delamo kaj miselno zahtevnega, ali na primer s številkami.

Tudi študentje in šolarji najbrž opažate, kako težko se je včasih fokusirati na snov, še posebej, če nas ta ne zanima preveč. Ko bi le AromaStick poznala v času, ko smo v srednji šoli jemali snov pri zgodovini… :/

zbranost in aromaterapija

Graf prikazuje razliko med testno skupino in skupino, ki so ji pred naštevanjem podatkov dali za uporabiti AromaStick Focus. Kot vidimo, se je testna skupina kasneje pri podajanju pravilnih odgovorov odrezala precej slabše, kot Focus skupina.

eterična olja za boljšo koncentracijo, motivacijo-aromastick focus z eteričnim oljem cimetaTorej - ena najboljših lastnosti eteričnih olj, ki jih poznam, je izboljšanje stopnje koncentracije, fokusa. Ne glede na situacijo eterična olja dvignejo nivo naše energije, s tem pa tudi delovanja možganov in koncentracije. Tako lahko miselno zahtevno delo opravljamo dlje in bolje, super!

AromaStick sta preizkusila tudi IgoRebeka – simpatičen blogerski par, ki ima ravno novega člana družine. Preizkusila sta FOCUS, da se zaradi premalo spanca bolje osredotočita na naloge, ki ju čakajo vsak dan.

Način #7: Pomagajo nam vzeti čustva »v svoje roke«

Ljudje lahko pademo v depresijo ali pa občutimo nemir in tesnobo brez posebnega razloga.

Stvari se lahko znatno poslabšajo, če čustev in občutkov ne upoštevamo in si ne skušamo pomagati.

Naše misli ob inhaliranju primernih eteričnih olj lažje najdejo pot v pozitivno smer, saj jim olja priskrbijo dodatno energijo in jim pomagajo razumeti, da so problemi rešljivi.

Naša čustva si opomorejo od negative, s pravim pristopom pa naš um in telo lahko delujeta bolje – to seveda pozitivno vpliva tudi na naša čustva.

Način #8: Pomagajo pri reševanju majhnih problemov

Saj veste, koliko je tistih malenkosti, ki nam lahko konkretno…

Hmmmm… Pokvarijo dan, če se lepo izrazim.

Že tako dan ne gre po planu, potem pa se še nekaj malenkosti, ki bi morale »štimat, sfiži«.

Prav Murphy-jev zakon nas ima včasih v krempljih, kajne? Ja, ko ima hudič mlade, jih ima veliko.

No, potem pa občutimo utrujenost in nejevoljo, stvari pa grejo le na slabše. Sama si v takih situacijah pomagam z eteričnim olji, ki dvignejo nivo moje energije, da težave premagam lažje in hitreje.

Način #9: Izboljšajo naš vsakdan nasploh

eterična olja za pomiritev, prosti stresu, lažje spanje-aromastick calmSuper je, da lahko z olji poskrbimo za več dobrega (več energije, boljšo koncentracijo, več pozitive) in za manj slabega (nemir, depresija, utrujenost, otožnost).

To torej poskrbi za naš notranji mir. Obstajajo tudi eterična olja, ki poskrbijo za moje notranje ravnovesje in za to sem jim noro hvaležna.

Moji bližnji pa tudi, se mi zdi :)



Starejši posti Novejši posti