Brezplačna poštnina pri nakupu nad 30 €.
Brezplačna poštnina pri nakupu nad 30 €.
Košarica 0

Stres, tesnoba in utrujenost

Stres

Stres - pri dandanašnjem tempu življenja je najbrž vprašanje, ali ste pogosto pod stresom, skoraj retorično.

aromaterapija, eterično olje sivke za sprostitev z aromastick relaxProti stresu se lahko borimo z eteričnimi olji, kot so cedra, sivka in pomaranča. Pomaranča in sivka pomagata preganjati tudi slabo voljo, pri tem pa jim pomaga tudi eterično olje muškatne kadulje!

Stres je danes naš vsakodnevni spremljevalec.

Ljudje smo vedno bolj pod pritiskom, da moramo biti pri vsem najboljši: »biti najboljša mama in obenem nikoli koristiti bolniške«, »biti najuspešnejši zaposleni, ki nikoli direktorju ne odreče nobene naloge«, »biti najlepša izmed sošolk«, »biti najbolj postaven fant na šoli«, »biti najboljši študent medicine« in podobno. Znano, kajne?

Ustavimo se malo in se umirimo. Stres nas namreč utrudi, temu pa sledi tesnoba, nemir in nato še fizične težave (glavoboli, napadi panike, potrtost). Pri premagovanju stresa nam na pomoč lahko priskoči na primer eterično olje pelargonije (Pelargonium graveolens), ali pa eterično olje grenivke (Citrus grandis). Dobro se odrežejo tudi olja bergamotke, muškatne kadulje, ingverja, sivke, črnega popra, poprove mete in rožmarina.

Utrujenost, pomanjkanje energije, fokusa

eterično olje rožmarina za boljšo koncentracijo in učene-aromastick focusKadar čutite, da ste umsko utrujeni, si lahko pomagate z eteričnimi olji, kot so na primer evkaliptus, rožmarin, bor in poprova meta. Ker lahko izboljšajo tudi nivo koncentracije, so ta olja primerna tudi za osvežitev zraka v pisarni ali pa v avtomobilu.

Tesnoba

Tesnoba je tisti nelagoden občutek, ki nas spremlja, kadar se soočamo z neprijetnimi dogodki v zasebnem življenju ali v službi. Vsakdo kdaj čuti tesnobo, a težava postane resna v primeru pretirane tesnobnosti, torej tesnobnosti, za katero ni pravega vzroka. Tesnobnost je negativen občutek, obenem pa lahko vodi v marsikatero fizično težavo, na primer glavobol, migreno, nespečnost, težave s srcem in podobno.

kako se sprostiti s pomočjo meditacije in kako umiriti misliČeprav je kdaj težko, se poskusite izogniti občutku tesnobe: razvajajte se in se imejte radi. Zavedajte se, da nihče ni popoln, da si lahko privoščite kakšno napako in se svojim pomanjkljivostim kdaj pa kdaj nasmejte. Pri odpravi tesnobe so lahko učinkovita na primer olja bergamotke, bazilike, muškatne kadulje, grenivke, sivke, pačulija in melise.

Potrtost, depresija

Vsi kdaj občutimo žalost, pesimistične misli in brezup. Razlogi za potrtost so včasih povsem upravičeni, težava pa se pojavi, kadar to stanje postane kronično. Eterična olja, ki se nam pomagajo zoperstaviti potrtosti, so na primer olje cimeta, bergamotke, muškatne kadulje, pelargonije, ingverja, sivke, vetiverja, limone, rožmarina, črnega popra in olje poprove mete. Z eteričnimi olji si seveda lahko pomagamo le v primeru blage potrtosti, sicer moramo poiskati pomoč pri strokovnjakih.Starejši posti