Brezplačna poštnina pri nakupu nad 30 €.
Brezplačna poštnina pri nakupu nad 30 €.
Košarica 0

Nova pomlad v vaš korak: Inovativni Aromastick inhalator Refresh pomaga omiliti seneni nahod

 Za mnoge najlepši čas v letu, pomlad, je vse prej kot “lep” za približno 15-20 % prebivalstva. Za te ljudi namreč pomeni še marsikaj drugega: obstrukcijo dihalnih poti, srbeč nos in pekoče in srbeče oči in izcedek iz nosu ali solzne oči.

Vse to so simptomi, značilni za seneni nahod, ki ga zdravniki imenujejo alergijski rinitis. Vpliva na zmeraj več ljudi, traja pa lahko že od februarja, pa vse do oktobra in je tako veliko breme za zdravstvo.

Stopnja alergijskih reakcij je lahko zelo različna in osebe s hudo obliko morajo nujno jemati zdravila in biti pod zdravniškim nadzorom. Največ oseb pa je takih, ki simptome zaradi njihove zmernosti lahko prenašajo, vendar imajo s tem zmanjšano kakovost vsakdanjika. Brez recepta je na voljo široka paleta učinkovitih zdravil, žal pa imajo na dolgi rok tudi škodljive učinke na telo.

No, pa smo prišli do enega izmed razlogov, zakaj smo pri AromaStick razvili izdelek, ki osvobaja nosni trakt z naravnimi eteričnimi olji. Poudarjamo, da pri inhalatorju NE gre za zdravilo!

Posebnost inhalatorja je že v sami zasnovi, ki omogoča vnos molekul eteričnih olj v visokih koncentracijah neposredno v nos. Druga pozitvna lastnost tega inhalatorja v velikosti labele je enostavna in priročna uporaba.

Nemška raziskovalna skupina je testirala učinkovitost tega inhalatorja pri osebah s težavami zaradi senenega nahoda - tudi po več mesecev. Za razliko od placeba, ki je lepo dišal, vendar ni vseboval nobenih posebnih eteričnih olj, je inhalator “Refresh” pozitivno presenetil. Skoraj vsi udeleženci poskusa (99%!) so poročali o olajšanju simptomov – to olajšanje je stopnjo težav v večini primerov zmanjšalo iz "zelo visoko", na "zmerno".

49-letni udeleženec je povedal: "Zaradi hudih glavobolov nisem mogel uporabljati izdelkov za lajšanje tegob senenega nahoda, ki so na voljo na tržišču. Ta inhalator mi je olajšal dihanje - brez kakršnih koli stranskih učinkov. Končno bom lahko spet užival v spomladanskem času!"


Vir: Schneider, R. (2019). Seasonal allergic rhinitis is effectively assuaged with an essential oil inhaler (AromaStick®): Results from a randomized, controlled, double-blind effectiveness trial. The Natural Products Journal, 9, 39-46.

 



Starejši posti Novejši posti