Brezplačna poštnina pri nakupu nad 30 €.
Brezplačna poštnina pri nakupu nad 30 €.
Košarica 0

AromaStick - boljše počutje na naraven način!

AromaStick

Pri AromaSticku si prizadevamo za boljše vsakodnevno počutje. Zato uporabnikom zagotavljamo izdelke, ki so uporabni, predvsem pa tudi preverjeno učinkoviti. AromaStick inhalatorji zagotovijo takojšen učinek na telo in um s pomočjo 100 % ekoloških (bio) eteričnih olj. Pravzaprav gre pri AromaStick inhalatorjih za mešanice, ki so skrbno pripravljene s strani strokovnjakov in so podprte s kliničnimi študijami, o katerih veliko pišemo tudi na naši spletni strani na blogu.

Signalizacija do možganov

Najhitrejša pot za pošiljanje signalov do možganov je preko nosa (vonjanja). Direktna povezava nos-možgani zagotavlja, da so vonjave “sprocesirane” v roku milisekund.[1] Vse, kar zaužijemo ali apliciramo na kožo, se mora najprej absorbirati v krvni obtok in šele nato pride do učinkov.

Molekule vonjav

Molekule vonjav so kemične spojine, ki jih interpretira naš olfaktorni sistem. Večina vonjav v naravi so kompleksne mešanice različnih molekul. To velja tudi za eterična olja (EO), ki lahko vsebujejo tudi do več 100 različnih molekul. Najbolj pomembna lastnost EO za ljudi je sprememba njihovega obnašanja in počutja.[2]

Kako zaznavamo vonjave?

Molekule vonjav zaznava naš olfaktorni epitelij v nosu, ki je poln olfaktornih receptorjev. Ko molekule te receptorje aktivirajo, le-ti preko živcev pošljejo impulze do določenih predelov v možganih. Možgani te impulze nato analizirajo. Primarna lokacija možganov, ki “opravljajo analize impulzov”, je limbični sistem – ta pa je odgovoren za naša čustva, obnašanje, motivacijo in spomin. Ni torej čudno, da imajo vonjave tako velik vpliv na nas.

Pomen inhalacije

Inhaliranje (oziroma globohi, močni vdihi) je izredno pomembno za transport molekul vonja do olfaktornega epitelija v nosu. Z globokimi vdihi povečamo pretok zraka (in s tem molekul vonav) do predela v nosu, ki je poln receptorjev za te molekule.

Močnejši vdihi torej povečajo količino molekul, ki prispejo do olfaktornega sistema in tako povečajo učinke EO (sploh šibkejših) na telo.[3]

Čistost, količina in čas izpostavljenosti EO

Da EO delujejo, je pomembno, da pridejo do receptorjev brez izgube kvalitete in količine molekul. Da se torej izognemo mešanju z zrakom in drugimi vonjavami, je dobro, da jih apliciramo direktno v nos. Drugi pomembni faktor pa je čas izpostavljenosti EO – dlje, ko smo jim izpostavljeni, šibkeje bodo delovali, saj se telo nanje privadi - to imenujemo adaptacija. Nekako tako, kot je pri ročni uri – ko pašček zapnemo, ga čutimo, po nekaj minutah pa sploh ne vemo več, ali uro nosimo, ali ne.[4] Raziskave kažejo, da so EO najbolj učinkovita, kadar jih apliciramo direktno v nos v visokih koncentracijah in to za kratek čas.[5]

Patentirani inhalatorji AromaStick®

Da smo zagotovili optimalen pretok zraka okoli filtra v inhalatorju, ki zagotovi maksimalen privzem molekul EO v nos, smo pri AromaStick razvili patentirani inhalator. Filter je tako pritrjen v sredino inhalatorja. Obenem smo tako zmanjšali stik s plastiko, kar je izjemno pomembno, saj EO plastiko topijo.[6] Če naš AromaStick inhalator “potresete”, ne boste slišali “zaletavanja” filtra ob notranjost tube in to je ena izmed naših posebnosti, na katero smo zelo ponosni!

Če EO spustimo v prostor npr. z difuzorji, ali pa jih nanesemo na kožo, se na poti do nosa razredčijo v zraku in mešajo z drugimi vonji, kar precej zmanjša njihovo moč. Z inhalatorji AromaStick pa lahko molekule EO apliciramo direktno v nos – brez izgube kvalitete in kvantitete. Raziskave so pokazale, da je inhalacija EO z inhalatoji AromaStick 300 % močnejša od inhalacije EO, sproščenih v prostor.[7]

Mešanice eteričnih olj

Vsak AromaStick smo razvili v skaldu z najnovejšimi znanstveno podprtimi odkritji na področju eteričnih olj in aromaterapije. Vsi inhalatorji vsebujejo le bio/eko eterična olja[8] in so brez aditivov, nosilnih olj ali umernih dišav. Učinki so rezultat moči 100 % čistih rastlin.

Raziskave

AromaStick mešanice so natančno reziskane s strani RECON Research & Consulting of Germany[9] glede stranskih učinkov in njihove učinkovitosti. Svoje ocene podajo glede na rezultate meritev krvnega tlaka, srčnega utripa, ravni kortizola, nivoja kisika v krvi in kognitivnih markerjev.[10] Uporabniki so torej lahko pomirjeni, da ob nakupu inhalatorja AromaStick dobijo to, kar izdelek obljublja.

Figure 1. Pregled nekaterih fizioloških sprememb, ki so rezultat uporabe različnih inhalatorjev AromaStick®; naštetih je nekaj glavnih učinkov.

 

Povzetek

Hitro – vonjave so najhitrejši način za stimulacijo možganov

Učinkovito – Podprto s kliničnimi študijami

Praktično – Uporaba je enostavna, ni polivanja in packanja, priročno za v torbo/žep

Uporabno 6 mesecev po odprtju!

 

Navodila

Zavrti pokrovček, nastavi pod 1 nosnico, drugo zapri in globoko vdihni. Ponovi na drugi nosnici. Ponovi po želji/potrebi. Ni za otroke pod 6 let! Nosečnice naj se glede uporabe eteričnih olj pozanimajo pri zdravniku. Hraniti na temperaturi pod 25 °C.

Opozorilo

Eterična olja lahko sprožijo alergijske reakcije. V primeru reakcije se posvetujte s svojim zdravnikom. Hraniti izven dosega otrok.

Pomembno

AromaStick navkljub kliničnim študijam, ki podpirajo podatke o učinkovitosti, ni zdravilo in se ne sme uporabljati kot nadomestilo zdravila. Njihov namen je zagotoviti hitro in učinkovito pomoč v vsakdanjih situacijah.

 

[1] Szyszka P, Stierle JS, Biergans S, Galizia CG (2012) The Speed of Smell: Odor-Object Segregation within Milliseconds, PLoS ONE 7(4).

[2] Sarafoleanu C, Mella C, Georgescu M, Perederco C. (2009) The importance of the olfactory sense in the human behavior and evolution. J Med Life. 2(2):196-198.

[3] University of Pennsylvania School of Medicine. "Explaining Why We Smell Better When We Sniff." ScienceDaily. ScienceDaily, 14 March 2007.

[4] Rankin CH, Abrams T, Barry RJ, Bhatnagar S, Clayton D, Colombo J, Thompson RF (2009). Habituation revisited: an updated and revised description of the behavioral characteristics of habituation. Neurobiol Learn Mem92(2): 135–138.


[5] Inouye S, Takizawa T, Yamaguchi H (2001) Antibacterial activity of essential oils and their major constituents against respiratory tract pathogens by gaseous contact, J Antimicrob Chemoth, 47 (5): 565–573.

[6] EU Patent Number 2868314

[7] Schneider, R. (2016) There Is Something in the Air: Testing the Efficacy of a new Olfactory Stress Relief Method (AromaStick®). Stress Health, 32: 411–426.

[8] Organic Certificate No. 34396 issued by Bio-Inspecta, Switzerland, see also www.easy-cert.com/CH/34396 for current status

[9] RECON Research & Consulting, Freiburg i. Br., Germany, www.recon-freiburg.biz

[10] Schneider, R. (2016) There Is Something in the Air: Testing the Efficacy of a new Olfactory Stress Relief Method (AromaStick®). Stress Health, 32: 411–426 .


Schneider, R. (2016) Direct Application of Specially Formulated Scent Compositions (AromaStick®) Prolongs Attention and Enhances Visual Scanning Speed. Appl Cognitive Psych, 30 (4): 650– 654 .

Schneider, R. (2017). From Pain to Pleasure: A Newly Developed Essential Oil Inhaler (AromaStick®) Alters Pain Dynamics and Increases Well-being. Results from Two Randomized, Controlled Documentation Studies. Curr Psychopharmacol, 6, August.

Schneider R. (2018) A Breath of Fresh Air: Arterial Blood Oxygen Saturation Significantly Increased Upon the Use of an Essential Oil Inhaler (AromaStick). Results from a Prospective, Controlled, Experimental Study Involving Healthy Individuals, Curr Resp Med Rev, 14; 1-8.

 



Starejši posti Novejši posti